Ring oss på +46 40-671 00 05 eller +46 8-673 01 55  |   order@connectmarketing.se
Gåvokort till anställda . se

Tillfälliga skatteregler t.o.m. 31/12 2020
OBSERVERA. Reglerna gäller alltså inte just nu.

För 2020 har Skatteverket publicerat tillfälliga regler, som gäller fram till den 31 december 2020. Till dess kan du ge bort gåvor upp till ett värde av 1 000 kronor utan att mottagaren behöver skatta för den. Beslutet gäller utöver de möjligheter att ge skattefria gåvor som redan finns, t.ex. julklappar.

Regler för gåvor till anställda

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan det första företaget kom på idén att ge sina anställda en julklapp för att visa sin uppskattning. Genom åren har det växt till att bli något av en självklarhet för landets chefer. Numera är det också allt fler företag som bryr sig om vad de köper, och inte bara handlar in något för att det ska göras.

Tänk bara på att ha lite koll på skattereglerna när det gäller gåvokort, julklappar och andra typer av gåvor. Grundregeln är nämligen att gåvor är skattepliktiga för den anställde. Men reglerna gör undantag för julklappar, minnesgåvor och jubileumsgåvor – och även gåvokort till anställda. Gåvorna är skattebefriade upp till ett visst belopp, och dessutom kan du som arbetsgivare göra skatteavdrag för värdet av gåvorna.

Julklappar

Den överlägset vanligaste gåvan till anställda är självklart julklappen. Och en julklapp får kosta upp till 450 kr exklusive moms innan den ska beskattas. Skatteverket räknar inte in företagets övriga kostnader för gåvorna i detta värde. Så här kollar du att du håller dig under maxbeloppen när du läser våra priser exklusive moms:

  • 25%: 360 kr
  • 12%: 401 kr
  • 6%: 424 kr

Jubileumsgåvor

När företaget fyller 25, 50, 75 eller 100 år kan man ge personalen en jubileumsgåva för att fira händelsen. Här tillåter Skatteverket ett gåvovärde på upp till 1 350 kr exklusive moms.

Minnesgåvor

Minnesgåvor är ”en gåva av minneskaraktär” som företaget kan ge till en enskild anställd för att uppvakta vid speciella händelser. Till exempel när personen fyller jämna 50 eller 75 år, efter att varit anställd en viss tid, eller som avtackning när den anställde slutar på jobbet. Som sig bör tillåter reglerna ett värde på upp till 15 000 kr.

Presentkort

Skattemässigt räknar man presentkort som kontanta pengar, i de fall man kan växla in kortet mot kontanter. Presentkortet är dock skattefritt för mottagaren om det endast går att byta mot varor, under förutsättning att värdet håller sig till ovanstående maxbelopp.

Ge dina anställda en minnesvärd gåva!

Letar du efter inspiration till årets julklappar så har du kommit alldeles rätt. Här har vi gjort allt förarbete åt dig, och du är välkommen att botanisera bland hundratals gåvokort på vackra designprodukter, köksutrustning, textiler och mycket mer.

Har du några frågor står vår kundtjänst alltid redo att hjälpa till.

Läs mer om vad som gäller
Skatteverkets webbplats.

Vill ni ha hjälp med att välja gåvokort?

Ibland räcker inte tiden till, och det kan vara svårt att se vilket av alla gåvokort som passar bäst till era anställda. Låt oss hjälpa till! Ange nedan om ni har några speciella önskemål, så återkommer vi med ett specialanpassat förslag.!